Presentatrice Tjitske Volkerink vertrekt bij De Muzikale Fruitmand

0
142

Na zeven jaar vertrekt Tjitske Volkerink bij het EO-radioprogramma De Muzikale Fruitmand. “Het is een mooi, symbolisch getal,” zegt de presentatrice, die zondag afscheid neemt.

Al die jaren leidde ze ook het Christelijk Spiritueel Centrum in Hilversum. Aan die PKN-pioniersplek wil ze zich nu volledig wijden. “De luisteraars en ik gaan elkaar missen, maar de Fruitmand is klaar voor de toekomst.”

Tjitske Volkerink zegt in haar afscheidsinterview met de EO dat ze de Fruitmand “heel toekomstbestendig” achter zich laten, “al klinkt het programma ook nog steeds vertrouwd. In januari kregen we er zendtijd bij. In de eerste twee uur sluit de iets lichtere geestelijke muziek wat meer aan op de rest van de programma’s op NPO Radio 5. Terwijl de laatste twee uur goed overeenkomen met het programma dat iedereen al jaren kent.”

“Sinds begin dit jaar presenteer ik het programma samen met Gerja Wolf. Dat maakt het makkelijker om de Fruitmand los te laten. In haar vertrouwde handen laat ik het programma nu achter. Een andere collega zal steeds naast haar plaats nemen. Misschien moeten de luisteraars alsnog een beetje wennen, maar de EO heeft hiermee iets heel moois in handen voor de toekomst.”

De Muzikale Fruitmand is iedere zondag op Radio 5 te beluisteren om 18.00 uur