Pre marriage weekend geeft zicht op huwelijk

0
744

Trouwplannen? Of denken jullie nog na over een huwelijk? Overweeg dan mee te doen aan aan het pre marriage weekend Yes I do! van 28 t/m 30 mei op conferentiecentrum De Betteld in Zelhem. Het helpt om alvast iets meer van het huwelijk te overzien.

Yes I do! is een programma dat in een ontspannen, kleine setting (tien à vijftien stellen) plaatsvindt. Dit jaar ook met inachtneming van coronamaatregelen. Van vrijdagavond tot zondagmiddag nemen twee ervaren stellen de deelnemers mee langs verschillende aspecten rondom het huwelijk. En dan vooral over wat ná de huwelijksdag volgt.

Er is dus aandacht voor de onderwerpen als communicatie, oorzaken van conflicten herkennen, omgaan met conflicten en seksualiteit. Maar er wordt ook gekeken naar de (altijd verschillende) achtergronden van de trouwpartners. En naar hun wensen en verwachtingen. Zijn die duidelijk? En ooit uitgesproken?

De verschillende onderwerpen worden telkens kort ingeleid, waarna de deelnemers gelegenheid krijgen daarover samen, als stel, in gesprek te gaan. Er zijn ook enkele momenten van gesprek in kleine groepen.

Meer informatie is te vinden op de website van conferentie- en vakantiecentrum De Betteld. Opgeven ook via de site.

Op YouTube is een nog opname uit 2014 te zien, waarin Fedde en Julia Ypma iets vertellen over Yes I do! Zij ondersteunen Wieger en Marieke Blokland dit keer bij het gezamenlijk faciliteren van het programma.