Tutu bestempeld als invloedrijkste antisemiet van onze tijd

0
169

Desmond Tutu was de meest invloedrijke antisemiet van onze tijd. Het artikel met die kop gaat dwars in tegen het ‘over de doden niets dan goeds’ bij het overlijden van de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop, eind vorig jaar.

Het artikel dat werd gepubliceerd door Israel National News, verscheen deze week in het Nederlands op de website van Christenen voor Israël. “Tutu heeft veel goeds gedaan in de strijd tegen de apartheid, maar hij heeft ook een lange geschiedenis van lelijke haat jegens het Joodse volk, de Joodse godsdienst en de Joodse staat. Hij geloofde niet alleen in antisemitisme, hij bevorderde en legitimeerde actief Jodenhaat onder zijn vele volgelingen en bewonderaars over de hele wereld, aldus Alan Dershowitz, de auteur van het artikel.

Hij stelt onder meer: “Tutu minimaliseerde het lijden van degenen die in de Holocaust werden vermoord door te beweren dat de gaskamers voor een ‘nettere dood’ zorgden dan de Apartheid. Hij klaagde over ‘het Joodse monopolie op de Holocaust’ en eiste dat slachtoffers van de Holocaust de nazi’s moesten vergeven. Dit terwijl hij weigerde het Joodse volk te vergeven voor ‘het vervolgen van anderen’.”

Dershowitz geeft toe: “Tutu heeft veel goeds gedaan in de strijd tegen de apartheid, maar hij heeft ook een lange geschiedenis van lelijke haat jegens het Joodse volk, de Joodse godsdienst en de Joodse staat.” En concluderend: “Als het op Joden aankomt, is hij een onboetvaardige zondaar.”

Foto: Tutu vergeleek de Palestijnen met de Israëlieten die in Egypte in slavernij leefden. © Pixabay/Hosny Salah