Vier weekeinden over levenskunst in een veeleisende wereld

0
197

De Wittenberg in Zeist houdt in de eerste helft van dit jaar vier masterclasses over levenskunst in een veeleisende wereld. Ze zijn met name voor millennials bedoeld. 

De vier weekeinden zijn bedoeld om een weg te vinden uit stress en perfectiedrang en meer ontspannen te leren leven in onze veeleisende maatschappij. Uitgangspunt is het boek Onrustig is ons hart van ds. Niek Tramper, die zelf ook van de partij is.

Hij vertelt: “De wereld waarin we leven is competitief en veeleisend. Vooral millennials (zij die geboren zijn in ruwweg de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw, red.) lijden daaronder. We moedigen de deelnemers aan om op te staan uit de spiraal van stress, prestatiedrang en de angst om niet goed genoeg te zijn. We oefenen met de kunst van vertragen en ontdekken de kracht van eenvoud in ons leven. Zo hopen we dat de deelnemers ademruimte vinden voor hun innerlijk leven.”

Van 18-12 maart gaat het over omgaan met een veeleisende wereld, van 15-17 april over ‘In verzet tegen de status quo van een cultuur die oud maakt’, en van 20-22 mei en 17-19 juni staat de leefregel voor het innerlijk leven centraal.

De masterclasses vormen één geheel, maar ze zijn ook los van elkaar te boeken. Er is ruimte voor maximaal veertien deelnemers. Meer informatie en aanmelden op de website van De Wittenberg.