Alternatief op weg naar Pasen met Bijbelteksten en/in popmuziek

0
175

Een heel ‘andere’ manier om naar Pasen toe te leven is de 40 dagen Heilige Herrie. Daarbij worden Bijbelteksten aan het luisteren naar popmuziek verbonden.

Het is een initiatief van Top2000-kerkdienst en Heilige Herrie, dat op 2 maart begint en duurt t/m 17 april, eerste paasdag. Het idee is dat het inspiratie oplevert om Bijbelteksten met popmuziek te combineren. Welke Bijbelse boodschappen, welk Bijbels gedachtegoed gaat er in de teksten schuil?

Wie zelf dergelijke ontdekkingen doet of heeft gedaan, wordt uitgenodigd actief mee te doen door die ‘ontdekking’ op school, het werk, met vrienden of via de sociale mediakanalen van 40 dagen Heilige Herrie te delen. “We dagen je uit om even stil te staan bij de teksten en te luisteren naar de muziek. Wat inspireert jou bij dit nummer en hoe kun jij met deze Bijbeltekst de dag extra glans geven?” vragen de initiatiefnemers Fred Omvlee en Corjan Matsinger.

Wie op de hoogte wil blijven kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief, die tijdens de periode dagelijks wordt verstuurd. Op de website 40dagenheiligeherrie.nl verschijnt een 40dagen kalender, met daarop een vakje dat geopend kan worden om de tekst van die dag te lezen en de popsong te beluisteren. Op de site kan men zich ook aangeven te willen meedoen.

Fred Omvlee is bekend van de Top2000-kerkdiensten en Elvis-kerkdiensten. Corjan Matsinger is docent godsdienst, religieus trendwatcher en de auteur van het boek Heilige Herrie. Geloven in de popmuziek (Buijten & Schipperheijn. Amsterdam,2020).

Foto: Unsplash/Ivan Dorofeev