Andrew Feeney werkt met duo Krijgsman

0
256

Onlangs kwam de single Father uit. Hiervoor koos de Ierse zanger Andrew Feeney van het internationale muziekcollectief Bonfire Music ervoor om samen te werken met het Nederlandse duo Reni en Elisa Krijgsman. Feeney werkte vroeger al eens samen met Trinity. Father is een tweetalig lied dat geïnspireerd is op het gebed Onze Vader. 

“Terwijl ik dit lied aan het schrijven was,” vertelt Andrew Feeney, “dacht ik aan het gebed dat Jezus ons nagelaten heeft: het Onze Vader. Het refrein verwijst hiernaar: We pray Father of Heaven, holy is Your Name, and perfect is Your Way, Your kingdom, Your will done here upon the earth as it is above.
Vanaf het tweede couplet bezingen Reni en Elisa in het Nederlands Gods grootheid: Machtig zijn Uw armen en sterk Uw hand. Als vijanden komen, vaagt U ze weg. We zijn op zoek naar alles wie U bent, U bent de Vader die mij ziet en kent.

Feeney, die al eerder met de gebroeders Smelt van Trinity toerde, hoopt dat door de muzikale samenwerking met Reni en Elisa Krijgsman, het lied zijn weg vindt onder zowel Nederlandstalig als Engelstalig publiek.
Feeney: “Ik stond uiteraard open voor het idee dat Elisa en Reni een gedeelte inzongen om dit lied met Nederland te kunnen delen. Ik vind het geweldig als mensen het in hun eigen taal kunnen meezingen. Het is een voorrecht geweest om met Reni en Elisa samen te mogen werken. Mijn hoop is dat mensen erdoor geraakt worden en Father zingen als een gebed naar God.”

Father schreef Feeney voor zijn nieuwe aanbiddingsalbum Come Alive, dat begin januari 2022 verschijnt. De single is te beluisteren via YouTube