Bijbelvereniging blijft zoeken naar locaties voor een Biblebox

0
168

De Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, blijft op zoek naar locaties waar ze bijbelboxen kan plaatsen. Wie in zijn of haar woonplaats een geschikte locatie voor zo’n box denkt te weten, wordt aangemoedigd er eentje te bestellen.

Een Biblebox (47 bij 37 cm) bestaat uit acht vakken en in elk daarvan passen twaalf bijbeltjes – maximaal 96 Nieuwe Testamenten dus. Afhankelijk van de ingeschatte behoefte kunnen exemplaren in meer dan dertig talen worden besteld.

De vereniging geeft als voorbeeld: “Als er veel Polen aanwezig zijn en is er een asielzoekerscentrum in de buurt, dan zou u 24 Poolse, 24 Arabische en 48 Nederlandse Nieuwe Testamenten kunnen aanvragen. Zo kunt u op basis van uw eigen verwachting de inhoud van de Biblebox bepalen.”

Bij locaties wordt gedacht aan kerken, ontmoetings-, wacht- of ontvangstruimten of hotellounges. De Biblebox en de daarbij behoren pocketbijbels zijn gratis. Bijbestellen van bijbeltjes is op ieder gewenst moment mogelijk.

Orgel
Met name de vraag vanuit gevangenissen en de nood onder de toenemende stroom vluchtelingen leidde tot het beschikbaar stellen van Bijbeluitgaven in vele andere talen. Ook van kerkleden krijgt de Bijbelvereniging veel signalen dat er behoefte is aan Bijbels in diverse talen. Meestal is veel informatie over kerkgebouw, interieur en orgel aanwezig, maar vaak is er geen Bijbel beschikbaar voor mensen die daarin werkelijk geïnteresseerd zijn.

Meer informatie is te vinden op de website van de Bijbelvereniging.