Vereniging E&R krijgt impuls en richt zich meer op zending

0
168

Drie organisaties binnen de vanouds ‘kleinere’ gereformeerde kerken ondertekenden begin deze maand een overeenkomst tot samenwerking. Het zijn Kerkpunt, de Vereniging E&R (evangelisatie & recreatie) en de zendingstak Verre Naasten.

Ze willen daarmee het zomerse evangelisatiewerk op campings, in wijken en buurten een “nieuwe boost geven. Zodat meer mensen Gods liefde mogen ontdekken.” In september is het straks precies vijftig jaar geleden dat de vereniging Evangelisatie & Recreatie werd opgericht om ’s zomers, in de ontspannen setting van  het campingleven, Gods liefde verspreiden.

De samenwerking met Kerkpunt en Verre Naasten betekent een nieuwe impuls voor het E&R-werk. De drie organisaties spraken de hoop uit dat de komende jaren meer vrijwilligers aanhaken en lokale kerken geïnspireerd worden om in de eigen buurt, wijk of dorp missionair actief te worden.

Binnen deze nieuwe samenwerking tekent Kerkpunt voor de toerusting van de E&R-vrijwilligers en het inspireren van lokale kerken om via missionaire (buurt-)projecten voorproefjes te zijn van het Koninkrijk van God. Verre Naasten hoopt met deze samenwerking dat actieve kerkleden meer mogelijkheden ontdekken om actief de handen uit de mouwen te steken binnen het zendingswerk.

Foto: v.l.n.r. Klaas Harink (directeur Verre Naasten), Myrna Damstra (secretaris Vereniging E&R) en Cors Visser (directeur Kerkpunt) bij de ondertekening van de samenwerkingsacte.