ChristelijkPodium komt met podia en artiesten weer in beweging

0
232

Het aantal boekingen via de website ChristelijkPodium.nl stijgt momenteel explosief. Enerzijds doordat sinds 25 september kerken en podia weer naar buiten kijken. Anderzijds doordat de afgelopen periode is gewerkt om het platform weer op z’n oude sterkte te krijgen: podia en christelijke artiesten bij elkaar brengen.

ChristelijkPodium.nl werd twintig jaar geleden opgericht om in een vraag te voorzien. Veel artiesten (onder wie theatermakers) en sprekers zochten naar manieren om zich te presenteren aan de duizenden podia die ons land kent. De website was een uitkomst voor net begonnen artiesten tot ervaren vakmensen die hulp zoeken bij boekingen.

Anderhalf jaar lang zat een groot deel van de gebruikers van het platform echter in een isolement door corona. Oprichter en (na een afwezigheid nu opnieuw) beheerder Albert Barth zegt: “We merken dat kerkdiensten, kerstvoorstellingen, jeugdavonden en nog veel meer plekken en gelegenheden weer actief zoeken naar artiesten of sprekers. We zien het enthousiasme weer groeien bij artiesten, sprekers en de podia. Ze gaan naar elkaar op zoek.”

Veel theatermakers melden zich aan op de pagina Voorstellingen. Het platform heeft een groeiende groep makers van christelijk kindertheater. Daarnaast fungeert het als een schakel in het vinden en boeken van christelijk cabaret.

Dat het platform de afgelopen tijd gemist is, bevestigt Marieke Sleurink (foto). De singer-songwriter begon een paar jaar geleden met het gebruik van ChristelijkPodium.nl als kindertheatermaker (Je Bent Een Parel) en zag dankzij de site dat werk uitgroeien tot een niveau waar ze vooraf slechts van droomde.

Met de komst van nieuwe beheerders verdwenen door verschillende oorzaken ook veel van de voordelen die het platform bood. “Het was uiteindelijk zelfs een van de redenen voor me om te stoppen als theatermaker”, vertelt ze. “De coronaperiode gebruikte ik om een nieuwe start te maken als singer-songwriter en zangeres.

“Ik maak nu graag weer gebruik van de site. Het helpt me enorm om mijn muziek onder de aandacht te brengen en in contact te komen met die plekken die weer open staan voor optredens. Wat mijn hart heeft, is talent ontwikkeling, dat mensen die aan het begin staan de kans krijgen om te groeien. Dat er meer creativiteit de kerk in komt. ChristelijkPodium.nl is daarvoor een heel mooi platform.”

ChristelijkePodium.nl verbindt christelijke artiesten (kunstenaars, theatermakers, cabaret en sprekers) met allerhande podia, van kerken en scholen tot kampen, jeugdavonden en feesten. Gebruikers maken een profiel aan op de site, presenteren zichzelf daarmee en de diverse podia kiezen via een zoekfunctie een programma dat voor hen geschikt is. Vervolgens worden ze met elkaar in contact gebracht voor een boeking.