Maximaal 500 mensen mogen Mars voor het Leven lopen

0
224

Schreeuw om Leven organiseert voor zaterdag 13 november weer een fysieke Mars voor het Leven. Vorig jaar was er een ‘kleinschalige versie’, die vooral online plaatsvond. Ook dit jaar is er trouwens nog een beperking: er mogen niet meer dan 500 mensen meedoen.

Directeur Arthur Alderliesten is dankbaar dat het mogelijk is om in ieder geval de mars in Den Haag ook weer echt met z’n allen te kunnen gaan lopen. “Op 13 november willen we opnieuw aandacht vragen voor de beschermwaardigheid van ongeboren leven en goede zorg voor vrouwen en meisjes die onbedoeld zwanger zijn geraakt.”

De restrictie betekent wel dat marslopers zich moeten aanmelden. De inschrijving stopt zodra de organisatie het totaal van 500 heeft bereikt. Alderliesten wijst erop dat het mogelijk is met meerdere mensen in te schrijven. Als de inschrijving gelukt is, volgt daarop begin november toezending van verdere informatie.

De deelnemers wordt gevraagd op de dag zelf uiterlijk kwart voor een aanwezig te zijn, zodat om een uur het voorprogramma kan beginnen. Om twee uur begint de feitelijke tocht van circa anderhalf uur. De mars en de afsluiting worden livestream uitgezonden.