Deluister brengt Nederlandstalige ep uit

0
215

De zeskoppige band Deluister wil liedjes maken die recht doen aan vragen, verdriet en wanhoop, maar ook muziek opnemen die hoopgevend en verfrissend is. In 2021 doken zij opnieuw de studio in en werd hun debuut EP opgenomen. Deze EP is dit jaar uitgekomen en bevat zes liedjes.

De groep is in 2014 opgericht. Na enkele demo’s in eigen studio, optredens in diverse kerken, concerten voor jeugdgroepen en in huiskamers mocht de band een campagnelied voor SchuldHulpMaatje schrijven en opnemen. Deze ervaring stimuleerde hen om meer eigen nummers op te nemen en uit te brengen.

De liedjes roepen herkenbare gevoelens en herinneringen op en aan de opname is zorg besteed. Dat hoor je meteen bij het luisteren. Stop De Tijd gaat over het verlangen naar rust zonder een klok die deze verstoort. De openingstrack gaat over begrip en het besef dat een luisterend oor soms het beste geheim is. In het lied kent een mooie spanningsopbouw. Haar Ogen is een indringend lied met een verhalende tekst. Hier En Nu is een aanstekelijk vrolijk nummer. De hekkensluiter is het uptempo Alles Is Niets waarin een deel van 1 Korinthe 13 is verwerkt.
De EP is te bestellen op www.deluister.nl