Erik de Mooij presenteert eerste single debuutalbum

0
300

Onlangs presenteerde Erik de Mooij met zijn band de eerste single van het Engelstalige debuutalbum ‘A New Revival’ dat later dit jaar verschijnt. De single heet ‘His Glory Revealed’ en is onder andere op Soundcloud te vinden. Erik de Mooij ontwikkelde zich op onder andere christelijk conferentiecentrum De Betteld als drummer, toetsenist, gitarist en bandleider. Vanaf 2017 gaat hij eigen muziek schrijven, voornamelijk Nederlands- en Engelstalige aanbiddingsliederen. Hij leidt met zijn band aanbiddingdiensten en kon in het afgelopen coronajaar tijd vinden om aan het Engelstalige debuutalbum ‘A New Revival’ te werken.

“Eigenlijk zijn deze liederen allemaal in een vrij korte tijd ontstaan,” vertelt de 24-jarige accountant uit Rijnsburg enthousiast. “Het is een album geworden met uptempo tracks en hoopvolle muziek, waaruit het verlangen klinkt: hoe kunnen we de kerk, Gods gemeente, weer laten bloeien?” Veel songs zijn tijdens zijn stille tijd-momenten ontstaan, licht hij toe. Op het album spreekt hij over zijn verlangen voor de kerk en voor de samenleving. “Er is zoveel polarisatie en mensen die tegenover elkaar staan. En ik zie soms zoveel christenen daaraan meedoen. Dan denk ik: dit is niet waarvoor wij hier zijn, waarom maken we niet het verschil?”

Uitgestrekte hand
Hij roept op tot aanbidding en het uitstrekken van een helpende hand. “Ik kan mij herinneren dat we met onze jongerenclub iemand hebben geholpen met verhuizen die krap bij kas zat en niet wist waar te beginnen. Voor mij is dat de kern van kerk zijn: hier maak je het verschil mee als christen en niet met een Facebook berichtje of de overheid nu wel goed is of niet, of welke politieke kleur je hebt. Ik hoop zo dat we ons als kerk weer kunnen herpakken en het verschil kunnen gaan maken in de maatschappij. Aan mensen kunnen laten zien van: ‘O, dat is tof! daar wil ik ook bij horen’.  Dat is een beetje die New Revival waar ik over zing. Laten we om te beginnen weer eens omzien naar elkaar. Laten we eens naast de ander gaan staan in plaats van tegenover de ander. Ik geloof dat we dat uit onszelf niet zomaar kunnen maar dat we dat wel vanuit die persoonlijke aanbidding moeten doen.”

Gebrokenheid
“Ik hoop mensen aan de ene kant te bemoedigen met nieuwe liederen, maar ook kerken wakker te maken. Tegelijkertijd hoop ik ook mensen te inspireren om hun leven te delen met God, zoals ik openhartig ben in sommige van mijn liedjes die vanuit mijn situatie naar God toe geschreven zijn. Wat ik hoop is dat ik mensen kan inspireren om ook hun verhaal te vertellen. Soms moet in de kerk alles ‘goed’ zijn maar is er ook ruimte voor het eerlijke verhaal? ‘Hold On’ gaat over een gezin waar het gewoon niet zo lekker loopt. Man wordt ontslagen, kind wordt gepest. En dan volgt de oproep om naast elkaar te gaan staan, en zeggen: houd vol, want op een dag maakt Hij alles weer nieuw. Het zou zo krachtig zijn als we dat met elkaar kunnen delen. Niet altijd is er die ruimte om te zijn wie je bent en of voor wat je hebt meegemaakt.” Soms kan er een sfeer zijn van: ‘je moet perfect zijn’. “Ja, precies. De kerk is juist een plek van gebroken mensen. Laten we onszelf afleren om altijd maar te zeggen dat het goed gaat. Ik hoop dat door mijn verhaal te delen, ik daarmee ook andere mensen hun verhaal kan laten delen. Met elkaar. En met God.”