Matthew Ward en reünie M.I.C. bij jubileum 50 jaar Samma in Gouda

0
153

Een reünie-optreden van M.I.C. en de komst van Matthew Ward (2nd Chapter of Acts) luisteren het vijftigjarig bestaan van Samma en het 750-jarig bestaan van Gouda op. Dat gebeurt op Tweede Paasdag tijdens de MartkAktie, ooit een initiatief van Bijbelshop Samma.

Naast deze twee acts komen ook Nederlandse artiesten meedoen. De MartkAktie vond voor het laatst zeventien jaar geleden plaats. Speciaal voor de reünie van M.I.C. is die er nu weer. Dat gebeurt op de typische ‘Samma manier’: leuk eigenwijs, veelkleurig, uitnodigend voor iedereen en boordevol muziek.

De MarktAktie bracht door de jaren heen veel nationale en internationale artiesten naar Gouda, van Steven Curtis Chapman tot Sixpence None The Richer en van Christafari tot het Zuid-Afrikaanse M.I.C. De dancepop-formatie was een groot favoriet bij het Hollandse publiek met hits als Superhuman en Catch Me. Bandleider Stephen Rothquel komt met zijn oude makkers bij elkaar om er een volledig concert van te maken.

‘Gospelveteraan’ Matthew Ward, de zanger van het trio dat 2nd Chapter of Acts vormde, raakt met zijn fantastische stem al net zo lang als Samma bestaat de harten van mensen. Vooral Easter Song geldt als een klassieker. Hij wordt begeleid door Eveline Leijdekkers en Elise Mannah.

De overige artiesten op de MarktAktie zijn van Nederlandse bodem, maar van internationaal niveau. Leen Koster zingt onvervalste gospels van Elvis Presley. Het swingende Gospel Boulevard, onder leiding van het oud-korenslag jurylid André Bijleveld, brengt zal de Markt wel in beweging brengen. De Goudse zangeres Elise Mannah zingt haar eigen vrolijke, warme en gevoelige Nederlandse liedjes. The Bowery is een publiekslieveling dankzij de rauwe, eerlijke liedjes van zanger Rokus Maasland.

Irene Klein Haneveld van Samma kijkt al lang uit naar Tweede Paasdag. “Het paasontbijt valt inmiddels al zo op, dat zelfs het Amerikaanse Bloomberg Business het noemde als een wereldwijde bezienswaardigheid! Vrijwilligers uit zeker vijftien Goudse kerken werken eraan mee. Na het ontbijt gaan we gewoon door met een middagprogramma. Uiteindelijk zal het in de avond uitmonden in de optredens van binnen- en buitenlandse artiesten. We kunnen niet wachten om het allemaal te vieren.”

Meer informatie over het programma en het jubileum is te lezen op www.50jaarsamma.nl.

Bij de foto: Irene Klein Haneveld voor het pand van de winkel waar veel mensen voedsel voor de ziel ontvingen.