Gratis actieboek bij aankoop tijdens Week van het christelijke boek

0
155

De nacht die voorgoed mijn leven veranderde is de titel van het actieboek dat wordt aangeboden tijdens de landelijke Week van het christelijke boek (WCB), die vandaag (6 april) begint. Het werd geschreven door Lody van de Kamp. 

De (lange) week duurt t/m 16 april. De christelijke boekhandel geeft klanten in deze periode bij besteding van 15 euro aan boeken het actieboek cadeau. De feestelijke presentatie van het boek is vanavond bij boekhandel Van Rietschoten in Rotterdam. Lody van de Kamp hoopt daar het eerste exemplaar van het boek te overhandigen aan ds. W. Silfhout. De avond is gratis toegankelijk.

Daarna is Van de Kamp op meerdere plekken in Nederland te gast tijdens de WCB: donderdagavond 7 april bij boekhandel De Boekenmolen in Meliskerke; maandagmiddag 11 april bij boekhandel De Rank in Kampen en maandagavond 11 april bij boekhandel Den Hertog in Houten.

Waargebeurd
De nacht die mijn leven voorgoed veranderde
is een liefdevol geschreven, aangrijpende novelle over een jongen die na de oorlog verder moet met een levenslang trauma. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat van de Joodse Kasriël, die het getto en diverse concentratiekampen overleeft en aan het eind van zijn leven aan zijn kleindochter Mirjam het verhaal vertelt van de nacht die zijn leven voorgoed veranderde.

Lody B. van de Kamp (1948) studeerde aan de Talmoed Hogescholen in Montreux (Zwitserland) en Londen. Hij was als rabbijn verbonden aan de Joodse Gemeente van achtereenvolgens Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Hij publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbladen. Hij schreef onder meer de jeugdroman Weeskinderen (2006) en de romans Oorlogstranen (2008), Alleen (2010), De Joodse slaaf (2014) en Sara, het meisje dat op transport ging (2016), alle verschenen bij Uitgeverij Mozaïek.

De Week van het christelijke boek is een jaarlijks initiatief van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB).