The Psalm Project brengt ep uit

0
237

The Psalm Project wil veel zeggen met weinig woorden. De acht muzikanten die bij dit project betrokken zijn, gebruiken niet alleen weinig woorden, maar grijpen ook terug op de eeuwenoude aanduidingen in een kerkdienst als Kyrie, Sanctus, Gloria en Credo. Zoals de naam van het project al doet vermoeden, zijn de psalmen een grote inspiratiebron.

De titels van de liederen zijn woorden die al decennia worden gebruikt om God te eren en hun oorsprong vaak vinden in de Psalmen zoals Kyrie (Heer, ontferm U), Sanctus (Heilig, heilig, heilig), Gloria en Agnus Dei (Waardig is het Lam). Op de ep staan ook twee bewerkingen van psalmen: U bent bij mij (psalm 1) en Heer, ik roep vanuit het dal (psalm 42).

De melodieën zijn heel eenvoudig en het ritme weinig uitdagend. Hierdoor vergt het weinig zangervaring en studie om de liederen in een kerkdienst te zingen. De zang op deze ep klinkt in sommige liederen wat vlak. Je mist een stuk beleving. Het vioolspel van Magdalena Karas daarentegen is meeslepend en heel sfeervol.

De muzikanten zeggen zelf over de ep: “Kyrie is een album waarin onze afhankelijkheid en ontzag voor God die heilig en almachtig is centraal staat. Het album wil mensen bemoedigen in deze onzekere tijden.”
Ecovata verzorgt de distributie van de ep. Meer over het project is te vinden op: https://www.ecovata.nl/ en https://thepsalmproject.nl/