Immigratie Russische Joden naar Israël stijgt met 400 procent

0
108

De immigratie van Joden uit Rusland naar Israël is dit jaar met 400 procent gestegen in vergelijking tot 2021. Dat meldt Ofek Israeli, een organisatie die immigratie naar Israël in een groot deel van de wereld aanmoedigt.

Volgens Ofek Israeli kwamen tot halverwege november dit jaar in totaal ongeveer 61.000 immigranten in Israël aan. Dat is twee keer zoveel als in dezelfde tijd in 2021. De definitieve cijfers zullen tegen het einde van het jaar worden gepubliceerd.

Het aantal Russische burgers dat in 2022 alijah heeft gemaakt (naar Israël geëmigreerd), ligt naar verluidt op 32.494. Dat cijfer houdt volgens de organisatie een toename van 400 procent in. Dit jaar kwamen nog eens 14.450 immigranten uit Oekraïne, 3280 uit Noord-Amerika, 1957 uit Frankrijk en 1474 uit Ethiopië.

Conferentie
Ofek Israeli bereidt een conferentie in Ashdod voor, voor honderden afgezanten die wereldwijd gestationeerd zijn. Deze afgezanten, die Joodse gemeenschappen over de hele wereld helpen om naar Israël te emigreren onder de Wet van Terugkeer, krijgen de kans om meer te weten te komen over de vele programma’s (zoals inburgering) die beschikbaar zijn voor immigranten.

De website van Radio Israël schenkt aandacht aan de bevindingen van Ofek Israeli.

Foto: Pixabay/Ri Butov