Aandacht voor internationale holocaust herdenkingsdag

0
166

Morgen, 27 januari, is het de internationale Herdenkinsdag van de Holocaust.  Het is dat datum waarop in 1945 vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Christenen voor Israël doet daaraan weer mee met (onder andere) een online herdenking.

Daarbij aanwezig zijn onder anderen de holocaustoverlevenden Carry en Louis Polak, over wie een artikel is te lezen op de website van CvI. Er is een overdenking van ds. Frank Heikoop en muziek van Iris van de Laar (viool), Fiona Hutubessy (cello) en Marcel van der Poel (piano).

De bijeenkomst wordt donderdagmiddag vanaf 13.00 uur online uitgezonden. Meer informatie is te vinden op cvi.nl/herdenking.

Lezing rabbijnen
Vanavond staat schrijver Klaas de Jong al stil bij de Holocaust Remembrance Day. Hij gaat het in een livestream hebben over de geschiedenis van de Joodse rabbijnen, die tijdens de bezetting bepaald onderbelicht is gebleven. Vijftien van hen kwamen om in de kampen en een werd geëxecuteerd. Rabbijn Aron Schuster was de enige die de kampen en zelfs het verloren transport uit Bergen-Belsen overleefde.

Om 20.30 uur vertelt hij het verhaal van rabbijn Schuster en herdenkt hij de omgebrachte Nederlandse rabbijnen. Naderhand is het verhaal nog te volgen op Livestream Gemist.

Foto: Unsplash/David Cohen