Actie Mensenkinderen voor gevulde rugtas schoolkinderen

0
226

De organisatie Mensenkinderen is een actie gestart om kinderen uit arme gezinnen in Oost-Europa van een (gevulde) schoolrugtas te voorzien. Zo’n rugtas kan voor kinderen in Moldavië, Armenië of Albanië een groot verschil maken.

Want wanneer een klasgenootje er iets anders uitziet of zich iets anders gedraagt wordt hij al snel uitgelachten en gepest, aldus Mensenkinderen. Ze neemt het voorbeeld van Irina . “Zij komt zonder rugtas op school. Haar alleenstaande moeder is zo arm dat ze zelfs geen geld heeft voor een paar schriften en pennen, laat staan voor een rugtas. Dat valt natuurlijk op met als gevolg dat andere kinderen Irina belachelijk maken.”

Mensenkinderen gaat ervoor zorgen dat kinderen als Irina geen buitenbeentjes meer zijn. “We geven ze een rugtas vol met spullen die ze op school nodig hebben: pennen, schriften, (kleur)potloden, tekenschriften, schaar, liniaal etc.. Ze gaan dan niet langer met lood in de schoenen naar school.”

Volgens Mensenkinderen is dit jaar hulp extra hard nodig, omdat door de corona-perikelen veel gezinnen in diepe armoede zijn beland. De schoolpakketten worden ter plekke gekocht, waardoor ook de lokale economie gesteund wordt. Hoe de actie werkt wordt uitgelegd op de site van Mensenkinderen.