Petitie tegen rapport om abortus tot mensenrecht te verheffen

0
219

De organisatie CitizenGO is een petitie gestart om tegen het zogenaamde Matić-rapport te stemmen. CitizenGO stelt dat abortus in dat rapport ten onrechte wordt beschouwd als een mensenrecht en dat Matić pleit voor abortus zonder enige beperking.

De petitie wil twijfelende leden van de Volkspartij van het Europees Parlement ertoe brengen om tegen de resolutie te stemmen die het rapport aanbeveelt. CitizenGO wil met de actie 500.000 handtekeningen ophalen en zit inmiddels ruim over de helft. De petitie kan nog volop ondertekend worden.

Dinsdag 22 juni neemt Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) de petitie in ontvangst. Donderdag wordt het rapport in stemming genomen. Van Dalen behoort tot de tegenstemmers. “Dit rapport is misleidend, omdat abortus provocatus wordt omschreven als een mensenrecht terwijl dat het feitelijk niet is. Alleen het recht op leven wordt internationaal erkend. Daarnaast gaat het rapport voorbij aan de nationale bevoegdheden.”

EP-lid Bert-Jan Ruissen (SGP) noemt het ‘diep triest’ dat het rapport abortus een mensenrecht noemt. “Het past de EU helemaal niet om van abortus een Europees recht te maken. Hier trekt liberaal Europa een veel te grote broek aan.”

Erkenning

De tekst van de resolutie, die door de EP-Commissie Rechten van de vrouw en gendergelijkheid (FEMM) onder leiding van Predrag Fred Matić, een socialistisch parlementslid uit Kroatië, aan het parlement is voorgelegd, beoogt ‘de volledige erkenning dat seksuele en reproductieve gezondheid en rechten mensenrechten zijn’.

De website van Stirezo meldt dat reproductieve gezondheid een containerbegrip is, dat ook abortus omvat. “Het mogen doden van ongeboren kinderen is dus officieel onderdeel van het begrip gezondheid, zoals NGO’s en globalistische organen als de WHO dat definiëren. Het rapport Matic wil daar nu een belangrijke nieuwe stap in doen, door dit gezondheidsbegrip te herverpakken als een mensenrechtenpakket, dat lidstaten klakkeloos moeten uitvoeren.”