Adem Project brengt dansvideo uit

0
219

Adem Project presenteerde onlangs de nieuwe single en dansvideo ‘Richting’. Een zomerse track over hoe God richting geeft in je leven. Ze zingen dat ze op God willen blijven vertrouwen ook als alles omvalt. 

In de zomer van 2020 had Filemon Peroti samen met Michael Rothuizen een idee om een nummer te schrijven over hun ervaring dat God richting geeft in moeilijke tijden. “God houdt je leven in balans. God geeft nieuwe energie om door te kunnen gaan”, zegt hij.

Vlak na die zomer schreven zij met Abigail Martina en Christiana Bohorquez het eerste gedeelte van de song en wisten ze meteen dat dit nummer een Bruno Mars-achtige uptempo track moest worden. Producer Stanley Clementina voegde zijn talkbox toe en Michael speelde de gitaren in. Het nummer is gemixt en gemasterd door Zurich Musiq die ook voor o.a. Broederliefde en andere urban acts heeft geproduceerd.

Adem Project kiest bewust voor om liederen te schrijven in het Nederlands, juist omdat je zelf beter begrijpt wat je eigenlijk zingt. En tegelijkertijd door de rauwheid en echtheid in de taal, het lied ook echt harder binnenkomt. “We kiezen ervoor om de dingen op te schrijven zoals ze zijn. We zingen over storm, verdriet, leugens, over de barsten in het leven, over angst – niet in platgetreden zinnen of in verheven Bijbelse taal, maar gewoon zoals we met elkaar praten, zo zingen we ook met elkaar.”

De single Richting is het achtste lied dat het ADEM Project uitbrengt. Dit is een collectief dat bestaat uit jonge muzikanten, zangers en liedschrijvers, zoals  William Wixley, Ann Michelle Lee, Abigail Martina, Filemon Peroti, Frank Austin, Amanda Lock, Christiana Bohorquez, Chesron Sminia en Pearl Jozefzoon.
Richting is te beluisteren via YouTube.