Anne van Olst nieuwe directeur Evangelische Hogeschool

0
189

Vanaf 1 september 2022 is Anne van Olst de nieuwe directeur van de Evangelische Hogeschool (EH) in Amersfoort. Met zijn ervaring en hart voor jongeren ziet de EH hem als ‘een mooie opvolger’ voor Els van Dijk, die eerder dit jaar haar pensioen aankondigde.

Van Olst (44) werkt momenteel als predikant (Christelijke Gereformeerde Kerken) bij een missionaire gemeente in Antwerpen. Hij heeft onder andere ervaring als godsdienstdocent, voorzitter van Stichting De Ondergrondse Kerk, predikant in een studentenstad en als synodelid. Dit jaar verscheen van hem het boek Bidden kun je leren.

Cors Visser, voorzitter van het EH-bestuur, is blij met de komst van Van Olst. “Anne heeft niet alleen een hart voor jongeren en vorming, hij combineert dat met een heldere visie, stevige persoonlijkheid en capaciteiten om de EH als school en als goede-doelenorganisatie te leiden. Hij en zijn gezin zetten hierin een heel grote stap. We proeven daarin iets van hoe hij zich door God wil laten leiden.”

Van Olsts reactie: “Er komt heel wat op jongeren af. De EH biedt toerusting aan jongeren om met overtuiging en moed als christen in het leven te staan. Ik vind het een groot voorrecht om me daarvoor in te zetten.”

Sinds 2001 stond Els van Dijk aan het roer van de EH. Onder haar leiding is de school doorontwikkeld met nieuwe opleidingen en cursussen. De EH is een unieke hogeschool waar jongeren worden toegerust voor het leven. Tijdens een opleiding worden studenten geholpen te ontdekken dat Gods liefde de beste basis is voor het leven en dat deze in alle aspecten van het dagelijks leven aanwezig is.