Global Mercy wordt in Senegal officieel ingewijd in Afrika

0
171

Ziekenhuisschip de Global Mercy gaat een bijdrage leveren aan de strijd tegen de grootste nood van deze wereld: het gebrek aan medische zorg, dat jaarlijks zo’n 17 miljoen overlijdens veroorzaakt.

In de strijd daartegen stemden Afrikaanse leiders gisteren, 30 mei, op het schip in met de Dakar declaration. Daarmee doen ze toezeggingen voor de gezamenlijke inzet voor chirurgische zorg in Afrika tot 2030.

Na de ondertekening werd de Global Mercy met een inauguratieceremonie officieel in Afrika ingewijd. Dat gebeurde allemaal in Dakar, de hoofdstad van Senegal, waar het gloednieuwe trainings- en operatieschip van hulporganisatie Mercy Ships onlangs arriveerde.

De Global Mercy meerde bij aankomst aan naast het andere schip van Mercy Ships, de Africa Mercy. Met de aanwezigheid van beide ziekenhuisschepen in Senegal vieren Mercy Ships en Afrika tegelijkertijd het jubileum van dertig jaar samenwerking.

Na het bekrachtigen van de Verklaring van Dakar werd de Global Mercy officieel in Afrika ingewijd door de president van Senegal, Macky Sall (foto). Tijdens de zogeheten Africa Celebration, een feestelijke ceremonie, nam hij met het doorknippen van een lint het schip officieel in Afrika in gebruik.