Annemarthe Westerbeek nieuwe directeur van A Rocha Nederland

0
219

Annemarthe Westerbeek (33, foto) wordt de nieuwe directeur van A Rocha Nederland. Zij volgt Embert Messelink op, medeoprichter van de christelijke natuurbeweging. Westerbeek was de afgelopen zeven jaar werkzaam als coördinator van Micha Nederland.

Het bestuur van A Rocha is blij met de aanstelling. Voorzitter Harm Schoten: “Annemarthe is uitstekend geschikt om leiding te geven aan onze groeiende beweging. Vanaf het prille begin, negentien jaar geleden, is een mooie beweging ontstaan. A Rocha is de groene stem in de christelijke wereld en draagt op vele manieren bij aan natuur en klimaat. Annemarthe heeft in haar huidige functie bewezen dat zij met bescheiden middelen een belangrijke bijdrage kan leveren aan onze opdracht om recht te doen aan Gods aarde.”

A Rocha Nederland bestaat bijna helemaal uit vrijwilligers. Vanuit het geloof draagt ze bij aan natuurbehoud en zet zich in om klimaatverandering tegen te gaan. “Net als Micha Nederland stimuleert A Rocha christenen en kerken om in actie te komen. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren samen met partners en vrijwilligers de beweging verder vorm te geven en te laten groeien”, aldus de nieuwe directeur in een reactie.

Wereldwijd zetten christenen zich in meer dan 25 landen namens A Rocha in voor de zorg voor de Schepping. Annemarthe Westerbeek zal, na haar zwangerschapsverlof, op 14 februari de leiding van de Nederlandse afdeling op zich nemen.

Foto © Xander de Rooij