Wat kunnen we voor anderen betekenen tijdens deze crisis?

0
439
De app 'GodTools' kan zo'n manier zijn.

We maken nu een heel bijzondere tijd mee. De COVID-19 crisis heeft grote invloed op ons dagelijks leven en het is nog onduidelijk hoe lang het allemaal gaat duren.

We horen veel over hoe we ons verstandig en verantwoordelijk moeten gedragen. Maar Steve Douglas, president van Cru International wil iets met ons delen over hoe we iets kunnen betekenen voor de mensen om ons heen.

1. Pak je angsten aan.
Deze crisis kan een mens helemaal onderuit halen. Daarom is het aanpakken van je angsten een goed beginpunt. Als je dat lukt, kun je ook anderen helpen.

2. Bid dat God wonderen zal doen.
Velen van ons weten weinig over medische zaken en al helemaal niets over hoe we een pandemie moeten stoppen. Maar onze relatie met God stelt ons in staat om voor wonderen te bidden met als resultaat dat het virus zich minder snel verspreidt of zelfs helemaal tot stilstand komt. Wat wij als christenen zeker kunnen doen is aan God vragen of Hij iets geweldigs wil doen in deze crisis. Vaak is het zo dat mensen die Jezus niet kennen veel meer open staan voor gebed tijdens een moeilijke periode.

3. Pak je kans.
Niemand zat op deze crisis te wachten, maar nu het een feit is, komen er kansen voor de kerk en de boodschap die ze wil uitdragen. Mensen zijn niet meer zo afwijzend als ze horen over Iemand die hen vrede, bescherming en hoop kan geven. We moeten zoeken naar andere wegen om hen dat goede nieuws te vertellen. De app ‘GodTools’ kan zo’n manier zijn. Je kunt hem vinden in de App Store of Google Play.

Bron: CRU