Wat weet u van het kerstverhaal?

0
335

Jaar in jaar uit horen we het geboorteverhaal van baby Jezus. Maar klopt het ‘kerstverhaal’ zoals ons dat op school, in de kerk of thuis verteld wordt? Stichting Wat zegt de Bijbel daagt deelnemers uit om ‘fake’ van feiten te onderscheiden en komt met een kerstquiz.

Bijbelquiz
‘Stichting Wat zegt de Bijbel’ wil met haar activiteiten mensen ‘kietelen’ en nieuwsgierig maken naar (meer van) de Bijbel. Daartoe biedt de stichting op haar website Bijbelcursussen en een dagelijkse korte test aan. Bestuurslid Pier Groen: “De Bijbel is een rijk boek waardoor God spreekt en richting aan ons geeft. Het cursusmateriaal op papier is het afgelopen jaar, voor een groot deel, digitaal beschikbaar gekomen. Op wzdb.learnnn.com zien we dat dit studiemateriaal langzaam aan wordt ontdekt.”

De BeterBijbel-app is al langer bekend en meer dan 19.000 mensen hebben hier de afgelopen vier jaar aan meegedaan. Deelnemers waarderen dit online initiatief. Peter, één van de enthousiastelingen, schrijft: “Ik vind BeterBijbel een goed initiatief en ben blij voor het respect voor het Woord van God dat uit de vragen spreekt. Ik ga hierdoor meer lezen in de Bijbel en leer er elke keer van.” Rinus vult aan: “BeterBijbel zorgt spelenderwijs elke keer een beetje Bijbelstudie.”

Deze maand kunnen belangstellenden hun Bijbelse kennis over het geboorteverhaal van Jezus testen. In verschillende formats staan speciaal ontworpen quizzen klaar. Deze zijn geschikt om alleen te spelen of juist samen met anderen. Leuk voor jong en oud, maar vooral leerzaam. Speel de quiz en ga naar: www.watzegtdebijbel.nl/kerstquiz

Bron: Wat zegt de Bijbel / Foto: Kelly Sikkema – Unsplash