Beach Mission staat met nieuwe visie voor ‘enorme uitdaging’

0
118

Beach Mission wil in de komende jaren meer jongeren bereiken met het evangelie. Daarom wil de organisatie langer dan de tot nu gebruikelijk zeven dagen in hetzelfde gebied aanwezig zijn.

Afgelopen zomervakantie werden negen evangelisatiereizen ondernomen naar strandgebieden waar veel jongeren zijn. Het zijn kleine teams van zes tot acht deelnemers die eropuit gaan. Ze ontmoeten al gauw honderd à tweehonderd met name jonge mensen met wie uitgebreidere gespreken ontstaan. Met een deel van hen worden gegevens uitgewisseld om zo contact te onderhouden.

Extra reizen
Om tot de nieuwe opzet van een langer verblijf te komen, is het idee dat elke regio waarin de organisatie opereert, voortaan elk jaar een extra reis faciliteert. “Dat zorgt voor een toename van zes reizen per jaar. Een enorme uitdaging voor de organisatie, maar een die we met God durven aangaan”, aldus de jongste nieuwsbrief van Beach Mission.

Beach Mission is een interkerkelijke zendingsorganisatie en organiseert evangelisatiereizen naar Europese badplaatsen waar veel jongeren op strandvakantie gaan. Deelnemers bieden jongeren in de uitgaansgebieden hulp, gebed en een luisterend oor. Ze gaan het gesprek aan over hun geloof in- en hun relatie met Jezus Christus.