Centrum Pastorale Counseling viert veertigjarig bestaan

0
171

Het Centrum voor Pastorale Counseling (CPC) viert dit jaar zijn veertigjarig bestaan. Bij aanvang was het een van de eerste organisaties, in zowel België als Nederland, die zich specifiek bezighield met training in pastorale zorg.

Speerpunten van het CPC zijn het aanbieden van pastorale cursussen, het helpen van mensen in psychosociale nood en het uitgeven van boeken. Dit jaar is het ook mogelijk geworden om een CPC-app te downloaden. Die biedt mensen vrij toegang tot actuele informatie over het CPC, een Bijbels dagboek, audio en videobestanden en Metamorfose, een gratis tijdschrift voor pastoraat, gezin en gemeenteopbouw.

Opgericht in België ontwikkelde het CPC zich onder impuls van dr. Walter Barrett, drs. Jef De Vriese (foto) en drs. Dirk Lemmens ook in Nederland. De nood is door de jaren heen nog steeds groot en daarom beschouwt het CPC het jubileumfeest ook als een vooruitkijken naar de toekomst.

Curussen
Het CPC blijft zijn pastorale cursus aanbieden in Heverlee en Amerongen. Die bestaat uit acht zaterdagen waarin het onderwijs, rollenspelen en casusbesprekingen aanbiedt. De student volgt thuis een e‐learning traject om zich de lesstof eigen te maken. Op verschillende plaatsen in België en Nederland het land kunnen mensen pastorale hulp vragen bij regionale hulpverleners.

Als onderdeel van de jubileumviering staat op vrijdag 9 september 2022 in Amerongen een toerustingsdag voor gemeenteleiders op het programma in het gebouw van Hebron Missie. Een dag later (opnieuw in Amerongen) en op 17 september (Heverlee) zijn er ontmoetingsdagen voor mensen die betrokken zijn bij het werk van het CPC.

Meer informatie op de website van het CPC.