Chris Tomlin: ‘Aanbiddingsleiders, blijf trouw aan de Bijbel’

0
160

Blijf gericht op het hart van aanbidding en niet op werelds succes. Die opmerkelijke oproep deed Chris Tomlin in de aanloop naar de K-LOVE Fan Awards, begin juni in Nashville (Tennessee, VS).

Tomlin, een bekend aanbiddingsleider, schreef onder andere het lied How Great Is Our God. Dat soort liederen krijgt steeds meer succes binnen het genre van de hedendaagse christelijke muziek. Ze zijn intussen minstens even bekend als traditionele hymnes die eeuwenlang in kerken gezongen werden.

Intercom, het nieuwsbericht van de Evangelische Alliantie in Vlaanderen, maakt melding van een artikel in The Christian Post waarin verschillende Amerikaanse worshipleaders over dit toenemende succes spreken.

Brooke Ligterwood, zangeres, liedschrijfster (o.a. A thousand Hallelujahs) en winnares van een Grammy Award, zegt bemoedigd te zijn door de nieuwe generatie van christenen die stevig vasthoudt aan de Bijbel. Toch daagt ze schrijvers uit om er op toe te zien dat hetgene ze op papier zetten ook echt Bijbels is: “Wat de mensen zingen, zal bepalen wat ze over God geloven, en daarom moet het ook waar zijn. Ze wil vooral dat christenen de zaken op prijs stellen die in de wereld vaak niet op prijs gesteld worden, zoals de ongeziene dingen die God behagen.

Verschil
Ook Chris Tomlin zegt bemoedigd te zijn door het succes van de aanbiddingsmuziek van de afgelopen jaren. Het is een stijl die de zangers helpt om God te aanbidden. “Dat is wat ik in ieder concert probeer te doen en als we dat blijven doen en een geest van nederigheid behouden en mensen naar een ontmoeting met God leiden, dan is dat wat het verschil gaat maken. Zo niet, dan zal onze muziek naar alle andere muziek klinken.”

Het hele artikel is te lezen op de website van de EA Vlaanderen.

Foto: Unsplash/Rachel Coyne