Charlotte Jordaan brengt eerste single uit

0
145

Onlangs verscheen Nu en altijd, de eerste single van de debuut EP van zangeres Charlotte Jordaan. De EP is vanaf 22 mei te beluisteren en te bekijken is op Spotify en YouTube. De single gaat over de vraag hoe God eruit ziet. “Dit is een heel herkenbare vraag voor veel christenen,” vertelt Jordaan. “Maar ook voor niet-christenen: stel dat er een God is, hoe ziet Hij er dan uit?”

“Straks, in de hemel, waar alles goed is, zullen we God volledig kennen, zoals in 1 Korintiërs 13:12 staat”, zegt Jordaan. “Ook al zijn we in dit leven nog niet zo ver, toch wil ik de keuze maken om mijn aandacht en aanbidding op Jezus te richten. Wat er ook gebeurt, en in welke situatie ik me nu ook bevind. Dat is genoeg, zoals de bridge van het lied zegt: Ik weet, U bent genoeg. Nu en voor altijd. Ik wil niets anders. Vol ontzag, kom ik bij U. Dit is de plaats waar U mij roept. Ik wil nergens anders zijn.

De missie die Jordaan met haar muziek heeft, is mensen meenemen in aanbidding voor God: puur, intiem, met Gods Woord als inspiratiebron en recht uit het hart, op een persoonlijke manier. “Hoe beter mensen mij leren kennen, hoe duidelijker het zal worden dat ik vol passie ben van Jezus en aanbidding,” zegt de zangeres over haar motivatie. “Door zingen, schrijven, maar ook in mijn alledaagse gewoontes wil ik Hem vertegenwoordigen.”

Ze werd op twaalfjarige leeftijd door een vriendin werd uitgenodigd om mee te gaan naar een kerk. Daar maakte zij haar keuze voor Jezus, terwijl zij niet-gelovig is opgevoed. “Vanaf dat moment groeide het verlangen om muziek te maken alleen maar meer – maar nu voor God. Ik merkte dat mijn passie voor muziek en zingen samenkwam met mijn nieuwe liefde voor Jezus.”
Jordaan maakt ze deel uit van het Presence Choir, de diverse groep zangers en zangeressen die met Stichting Presence door heel het land trekken voor avonden van gebed en aanbidding. Verder is Charlotte zangeres bij Break Free Worship en Youth.Opwekking.