Christelijke Ambassade houdt online Loofhuttenfeestcongres

0
210

Het is de week van het Loofhuttenfeest en dat is voor de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem (IJEC) aanleiding tot het houden van een congres. Het is een online gebeurtenis, zodat wereldwijd iedereen kan meedoen. 

Het Loofhuttenfeestcongres heeft als thema ‘De Dagen van Elia’. Iedere dag is er vanaf 15.00 uur (Nederlandse tijd) vanaf een andere locatie in Israël een uitzending. Er worden meer dan tachtig seminars gegeven door bekende Bijbelleraren uit Israël en van over de hele wereld (waaronder Nederland) en er zijn 25 virtuele rondleidingen door Israël. Verder is er aanbidding onder leiding van Israëlische aanbiddingsleiders en is er een 24/7 gebed via Jeruzalem.

Aan deelname zijn kosten verbonden, maar die geven (vanaf 50 dollar) dan ook de mogelijkheid om (naast de livestreams) gedurende negentig dagen alle seminars bij te wonen. Meer informatie is te vinden op de website van de IJEC. Er is een een promotivideo.

Hoewel het congres al loopt, is aanmelden nog steeds mogelijk, tot 28 september.

Het Loofhuttenfeest is een van de drie grote feesten die de Bijbel wordt genoemd. Het duurt zeven dagen en herinnert aan de tijd dat het joodse volk veertig jaar in de woestijn  rondzwierf en in loofhutten woonde, voordat ze in het beloofde land aankwamen.