Dove mensen maken videoserie Hoor Eens! speciaal voor horenden

0
182

Dit Koningskind lanceert op Werelddovendag, 25 september, in samenwerking met het Interkerkelijk Dovenpastoraat de videoserie Hoor eens! De serie is gemaakt met dove mensen, speciaal voor horenden.

Gebarendominee Martin Visser interviewt verschillende gasten over hun leven met een gehoorbeperking. Hoe ziet dat leven eruit? Wat vinden zij belangrijk? Welke tips hebben ze voor horende mensen? Met de serie wil men angst en schroom wegnemen bij horende mensen en aandacht vragen voor de positie van doven en slechthorenden in maatschappij en kerk.

Níet doen is fout doen

Elly Meijer, een van de gasten, zegt daarover: “Communiceren met dove mensen is minder moeilijk dan je denkt. Het enige wat je fout kan doen is het níet te doen”. Dove mensen zijn niet anders dan horende mensen; de communicatie verloopt alleen anders. Het gevolg is dat men het contact met doven of slechthorenden vermijdt of hen zelfs compleet negeert. Dat gebeurt niet alleen in de maatschappij, maar ook in de kerk of geloofsgemeenschap. In de videoserie geeft Elly twee belangrijke tips: maak altijd face-to-face contact en praat rustig en duidelijk of schrijf het op.

Door het delen van deze persoonlijke verhalen hopen de initiatiefnemers op meer begrip en onderlinge verbinding. Beide organisaties willen vooral dat iedereen met zijn of haar beperkingen en talenten onderdeel wordt van Gods Koninkrijk.

De videoserie is vanaf zaterdag, 25 september, te volgen op de website en sociale media kanalen van Dit Koningskind en het Interkerkelijk Dovenpastoraat.