Collectie christelijke hits

0
213

De cd ‘Top Christian Hits’ is een verzameling van 15 nummers van bekende bands en artiesten die volgens de Sozo playlists de beste zijn van 2021. In het bijgeleverde boekje staan de albums/singles afgebeeld.

In het openingsnummer ‘Reaching for You’ (Feat. We the Kingdom) belijdt Chris Tomlin voor de Here Jezus te leven. Een snel en swingend rocknummer met een aanstekelijke melodie. ‘Help is on the way’ (Maybe midnight) van Tobymac en zijn kenmerkende muziekstijl gaat over Gods hulp als er grote problemen zijn.

Ann Wilson spreekt met ‘My Jesus’ de luisteraars aan over wat de Here Jezus heeft gedaan en dat Hij kan helpen. Dit rocknummer heeft country-music kenmerken met een heel aanstekelijke melodie. Een van de beste nummers op deze cd. Het nummer ‘Out of my Hands’ (Radio version) van Jeremy Camp gaat erover dat gelovigen kunnen twijfelen en problemen hebben. God heeft echter altijd de controle. Het is een stevig rocknummer.

Het lied ‘Stand in faith’ van Danny Gokey roept om te gaan staan in geloof, zodat niets meer onmogelijk is. In ‘Act justly, love mercy, walk humbly’ van Pat Barrett worden de instructies voor de discipelen herhaald. Een nummer met een stevige beat. In het lied ‘Fresh wind’ van Hillsong worship wordt God gevraagd Zijn Geest uit te storten. De muziek gaat van rustig naar uitbundig. Waarschijnlijk een van de beste nummers op deze cd.

In ‘Good God almighty’ (Radio version) van Crowder wordt er van uit gegaan dat God de gelovige vindt als die Hem prijst. Het nummer ‘Child of love’ (Feat. Bear Rinehart of Needtobreathe) van We the Kingdom heeft het karakteristiek van de jaren 70 van de vorige eeuw. Het bejubelt dat gelovigen kinderen van God zijn. Evvie McKinney bezingt in ‘Look no further’ (Radio version) dat de Here Jezus alles kan geven. Een rocknummer met een stevige beat.

Het lied ‘No hopeless soul’ van Stephen Stanley stelt dat er geen hopeloze gevallen bestaan. God geeft niemand op. Ook een rocknummer met een stevige beat. ‘I trust You’ (Radio edit) van Jonathan Traylor is een bijzonder elektronisch rocknummer. Het lied stelt dat God trouw is. Ook al begrijpen mensen het niet.

In het lied ‘Keep on hoping’ van Riley Clemmons wordt opgeroepen hoop te houden ondanks problemen. Opnieuw een rocknummer met een stevige beat. ‘Be alright’ van Evan Craft, Danny Gokey and Redimi2 onderstreept dat God de hele wereld in Zijn hand heeft. Dit rustige nummer, gebaseerd op een bekend lied, heeft een Latin-element. De cd sluit af met het snelle en swingende rocknummer ‘Breakthrough’ van Mandisa. Het gaat over de doorbraak voor wie gelooft. Het heeft een stevige beat.

Evaluatie
Dit is een heel gevarieerde cd, maar vaak komt naar voren komt dat God er is in problemen. Een mooi overzicht van de huidige christelijke muziek. Op deze cd staan vier radio-versie nummers. Deze cd wordt aangeraden.


Top christian hits. SOZO playlists. Vol.3. 2021, Sparrow records, distributie: 316 Europe, c.56 min., € 17,35, ISBN: 602438089628.