De Ongelooflijke Podcast gaat naar nachtelijk Radio 1

0
105

Een podcast die een radioprogramma wordt. Dat is nog niet eerder gebeurd, maar met ingang van het nieuwe jaar het geval met De Ongelooflijke Podcast van de EO. Op de late zaterdagavond, eigenlijk vanaf zondag middernacht.

Het programma, onder naam De Ongelooflijke Radio, vervangt het praatprogramma van Özcan Akyol, die thuis in Deventer zijn gasten ontving. Voortaan gaan vaste gast Stefan Paas en presentator David Boogerd wekelijks in gesprek met een spraakmakende gast over de relevantie van het christelijke geloof in een steeds christelijk-ongeloviger Nederland. De lange versie van het gesprek is daarna als podcast te beluisteren in alle podcast-apps.

De Ongelooflijke Podcast behoort tot de best beluisterde podcasts van NPO Radio 1. Presentator Boogerd: “Dat we vanaf januari ook als De Ongelooflijke Radio via NPO Radio 1 te horen zijn vind ik een mooie, maar ook spannende ontwikkeling. De interactie met de luisteraars is groot. Het uitzenden via NPO Radio 1 is een prachtige gelegenheid om zo nog meer mensen te bereiken met de gesprekken over de belangrijkste thema’s van deze tijd.”

Live
Van de podcast wordt vanaf januari ook maandelijks een live-uitzending gemaakt. Dat gebeurt in een café in Utrecht. Het publiek kan daar een uitzending van het radioprogramma bijwonen die later ook als podcast beschikbaar komt.

Momenteel zijn meer dan honderd afleveringen van De Ongelooflijke Podcast te beluisteren. Met gasten als Rutger Bregman, Herman Finkers, Typhoon en Beatrice de Graaf bespreken Boogerd en Paas wekelijks onderwerpen die uiteen lopen van terreur tot muziek en van literatuur tot het bewijzen van het bestaan van God.