EO lanceert met CHICA nieuw en ‘veilig’ meidenplatform

0
213

De EO lanceert met CHICA een nieuw platform om ‘een veilige plek creëren waar meiden tussen de negen en veertien jaar zich gehoord en serieus genomen voelen. Een plek waar zij de vrijheid voelen om hun vragen te stellen en hun ervaringen te delen met anderen.’

CHICA is voor, door en over meiden en is te vinden op Instagram, Youtube en NPO Zapp. De EO-presentatoren Anne-Mar Zwart, Rachel Rosier en Anne Appelo gaan met meiden (chica’s) in gesprek over allerlei onderwerpen waarmee meiden aan het begin van hun tienertijd te maken krijgen.

Door vragen te stellen die soms misschien een beetje spannend zijn en hun eigen ervaringen te delen creëren zij openheid over belangrijke onderwerpen. Op een ongedwongen manier proberen zij gesprekken over wat je voelt en wat je vindt onder jonge meiden te normaliseren.

Ieder weekend wordt op Instagram een nieuw onderwerp geïntroduceerd waarover het die hele week zal gaan. Met de komst van CHICA verdwijnt Hip voor Nop. Het Instagram-kanaal is veranderd in @CHICA.nl. Op YouTube spreken de presentatrices iedere maandag met een wisselend meidenpanel en experts over het themaonderwerp van die week. Daaraan werken influencers zoals Marije Zuurveld, Lisanne Dijkstra, Emma Keuven, Noël van Kleef en Gioia Parijs mee. Iedere vrijdag is die aflevering om 18:00 uur bij de EO op NPO Zapp te zien.

Stichting Chris
Om extra expertise in te zetten bij het nieuwe platform werkt de EO onder andere samen met Stichting Chris, die kinderen en jongeren anonieme hulp, bemoediging en advies biedt. Ook worden tieners doorverwezen naar Stichting Chris wanneer blijkt dat iemand hulp nodig heeft. Naast het Instagram-account en de YouTube en NPO Zapp-serie wordt later dit jaar ook een magazine voor tienermeiden uitgegeven.