Erik de Mooij kondigt debuutalbum aan

0
179

Het debuutalbum, His Glory Revealed, van Erik de Mooij verschijnt op 21 maart. ‘Er staan liederen op die voor de kerk van vandaag zijn geschreven.’ Kortgeleden kregen luisteraars al een voorproefje van het album toen de single A New Revival verscheen.

A New Revival gaat over verwachting en een geestelijke opleving. ‘Het is een hoopvol uptempo nummer in tijden die donker zijn. Het spreekt zich uit over een verlangen en een verwachting dat God iets nieuws gaat doen waar we allemaal beter van worden’, aldus de zanger.

Bijna 2,5 jaar geleden is Erik de Mooij aanbiddingsliederen gaan schrijven die allemaal in een vrij korte tijd zijn ontstaan. His Glory Revealed is een album geworden met uptempo tracks en hoopvolle muziek, waaruit het verlangen klinkt: hoe kunnen we de kerk, Gods gemeente, weer laten bloeien? Het is een weergave van verschillende momenten van stille tijd met God, waarin dankbaarheid centraal staat (Father’s House), maar ook overgave (I Lay it All) en verwachting (A New Revival).

Naast zijn werk als accountant besteedt De Mooij een groot gedeelte van zijn tijd aan muziek. Begonnen in de ritmesectie in diverse koor- en muziekgroepen, zoals De Kazz-Band, werd hij later muzikant op onder andere christelijk conferentiecentrum De Betteld. Hij ontwikkelde zich als drummer, toetsenist, gitarist en bandleider. Vanaf 2017 ging hij eigen muziek schrijven, voornamelijk Engelstalige aanbiddingsliederen. Nu leidt hij door het hele land aanbidding met een vaste band.