Frontiers roept op tot gebed tijdens ramadan

0
158

In dit jaar valt de Veertigdagentijd gedeeltelijk samen met de ramadan, de islamitische vastenmaand. Christenen en moslims vasten in 2022 samen. Frontiers hoopt dat ze ook voor elkaar bidden. De internationale zendingsorganisatie geeft dit jaar voor de 30e keer de gebedsgids ’30 dagen gebed voor de moslimwereld’ uit.

Frontiers heeft twee doelen voor ogen met de gids ‘30 dagen gebed’: “bidden dat de moslims worden gezegend en dat zij de mogelijkheid krijgen om de boodschap van Jezus te horen en in Hem gaan geloven. Daarnaast wil Frontiers de kerk onderwijzen over moslimvolken.” Moslims worden vaak negatief afgeschilderd in de media als gevolg van terroristische aanslagen. In het gebedsboekje staat veel informatie over allerlei moslimgemeenschappen over de hele wereld.

Gebedsboekje voor kinderen
Bijzonder is dat er dit jaar ook een gebedsboekje voor kinderen is uitgegeven. “Als Frontiers wilden we dit jaar wat extra’s doen in verband met het 30-jarig jubileum”, vertelt communicatiemedewerkster Hanske. “Een jonge vrouw die in voorbereiding is voor een uitzending naar het Midden-Oosten kwam in contact met Cry Out Now. Deze organisatie had deze gebedsgids voor kinderen in het Engels uitgegeven om aandacht te vragen voor het langdurige contact in het Midden-Oosten waardoor Syrische families met kinderen gevlucht zijn en vaak al jaren in Turkije, Libanon en Jordanië verblijven. Wij mochten deze gids met verhalen en dromen van jonge vluchtelingen in het Nederlands vertalen en uitgeven bij de gids ’30 dagen gebed voor de moslimwereld’.”

Online gebedsbijeenkomsten
Op www.frontiers.nl/30dagen zijn de gidsen te bestellen als papieren uitgave en pdf. De ramadan loopt tot 30 april. Er zijn online gebedsbijeenkomsten waar je je ook voor kunt opgeven via de website. Deze zijn nog op Tweede Paasdag, 25 en 30 april.