Gave-zomerkampen trekken meer jongeren dan ooit tevoren

0
113

Deze zomer houdt stichting Gave voor de 25ste keer haar Gave-kampen. Meer dan 250 jongeren uit dertig verschillende landen krijgen een vakantieweek waarin zowel Nederlandse als vluchtelingenjongeren elkaar en hun Maker beter kunnen leren kennen. 

Vluchtelingenjongeren hebben veelal alles achtergelaten op zoek naar veiligheid, hebben soms te maken met trauma’s, moeten een nieuwe taal leren, kennen hier niemand en groeien op tussen verschillende culturen. Gave-kampen zorgen ervoor dat naar hen wordt omgekeken en heten hen welkom. De jongeren kunnen even hun zorgen vergeten en genieten van een week lang sport, spel, geloof en plezier.

Vrienden
Sahag was eerder deelnemer. Hij vertelt: “Niet alleen een verblijfsvergunning, maar juist ook mensen om je heen maken dat je je ergens welkom en thuis voelt. Aan het Gave-kamp heb ik goede vrienden overgehouden, waarmee ik nu nog steeds contact mee heb. Het is het mooiste wat hier in Nederland is. Ik ben al vijf keer mee geweest en dit jaar ga ik zeker weer.”

Dit jaar gaan meer jongeren mee dan ooit. Voor het eerst zijn er zes kampen (vorig jaar vier). De deelnemers komen uit dertig nationaliteiten, waaronder Afghanistan, Eritrea en Syrië. De kampen (categorieën 13 t/m 16, 17 t/m 23 en 24 t/m 30 jaar) zijn in augustus op een locatie in Lunteren. Meer informatie: www.gave.nl/kampen.