Hans Borghuis roept op tot geestelijk Stoptober

0
229

Hans Borghuis, bekend spreker in christelijk Nederland, roept datzelfde land op tot een geestelijk Stoptober. Het is een oproep tot eenheid en bescheidenheid onder christenen, nu op sommige (sociale) mediaplatformen discussies over hoe we moeten omgaan met de coronamaatregelen, flink uit de bocht vliegen.

“Christelijke artiesten die hun optredens afzeggen omdat ze niet om een coronapas willen vragen. Erg heftige reacties tot gevolg. Een christelijke spreker die voor zijn evenement wél om het toegangsbewijs vraagt en vervolgens door een deel van christelijk Nederland wordt neergesabeld. Weer iemand anders roept christenen zelfs op de coronapas te omzeilen en opnieuw buitelen de reacties over elkaar heen. Waar zijn we in vredesnaam mee bezig?! Welk signaal geven we af? Stop alsjeblieft!”

Net zoals roken slecht is voor de gezondheid is, zo is het zaaien van verdeeldheid dat ook, aldus Borghuis. “De soms liefdeloze reacties, de eigenzinnigheid en de felheid zijn misschien wel net zo slecht. In elk geval voor de geestelijke gezondheid en voor de profilering van ons christenen; voor de naam van Jezus.”

“Zullen we – ik heb deze vraag eerder gesteld – nu écht even een maandje stoppen met moddergooien? Kunnen we ons deze maand weer gaan richten op dat wat ons samenbindt? Stoppen met verdeeldheid zaaien, stoppen met denken de wijsheid in pacht te hebben, stoppen met elkaar in de haren vliegen? Alsjeblieft?!”

Bescheidenheid
“In het Nieuwe Testament worden we meerdere keren opgeroepen om bescheiden te zijn. Efeziërs 4 vers 2 bijvoorbeeld: ‘Wees steeds bescheiden, zachtmoedig en geduldig en verdraag elkaar uit liefde’. Kunnen we hier iets meer van laten zien deze maand? Van stoppen met roken weten we dat het geur- en smaakvermogen weer toeneemt. Maar welke geur verspreiden wij, welke smaak laten we achter?”

Hans Borghuis is spreker en werkt(e) onder andere voor CAMA Zending, Bijbelschool De Wittenberg, IZB en Alpha Nederland. Zijn volledige oproep is te vinden op zijn website, www.hansborghuis.nl.

(Foto Pixabay)