Herman Boon brengt achtste kinderalbum uit

0
249

De Nederlandse zanger en cabaretier Herman Boon  heeft onlangs een achtste cd met nieuwe kinderliedjes opgenomen. Op Bi Ba Beestenboel staan tien door hem zelf geschreven nummers. De titeltrack gaat niet over de dieren in de Ark van Noach, maar de beestenboel die Jezus vaak in ons hart aantreft.

De liedjes op Bi Ba Beestenboel zijn qua tekst geschikter voor kinderen uit de midden- en bovenbouw van de basisschool als de onderbouw. Maar laatstgenoemde groep zal aanstekelijke melodieën als die van de titeltrack wel snel meezingen. Voor hen staan er in de teksten soms wat lastige woorden als ‘wijsheid’ en ‘geborgen’.

Interessant is dat de liedjes zowel over het werk van de Vader, Zoon als Heilige Geest gaan. Regelmatig staan in kinderliedjes vooral de Zoon en de Vader centraal.
Sommige nummers hebben een rocktempo, andere doen meer denken aan reggae. Je hoort niet alleen gitaren, drums en toetsen, maar ook blazerspartijen. Christan Grotenbreg bespeelde de saxofoon en geeft Bi Ba Beestenboel extra sfeer.
De distributie wordt verzorgd door Ecovata.