Hoe evangelisatie in oorlogstijd in Oekraïne vorm krijgt…

0
176

Hoe ziet evangelisatie eruit in oorlogstijd? Die vraag beantwoordt Al Akimoff, leider van Slavic Ministries, een onderdeel van Jeugd met een Opdracht. Een van zijn teams verleent vanaf het begin van de oorlog in Kiev op allerlei manieren hulp en bijstand.

Maar evangeliseren? Akimoff: “Voorgangers in Oekraïne melden dat honderden mensen in deze tijd tot geloof komen, om gebed vragen en God vinden. Veel van onze JmeO-centra proberen ook het normale dagritme gaande te houden. Terwijl hallen en lokalen bevolkt zijn met vluchtelingen gaan ze door met het houden van hun aanbiddings- en gebedstijden. Vluchtelingen openen hun harten en ontvangen herstel. Veel woorden zijn dan niet nodig, omdat knuffels en tranen de gemeenschappelijke taal worden.”

Hij vervolgt: “Bid dat Jezus verhoogd wordt door de duizenden flessen water die in zijn naam worden uitgedeeld. Dat het aanbieden van zakken en dozen met voedsel wordt vertaald in de boodschap van het evangelie. Dat kamers en bedden die voor deze vrouwen en kinderen worden opgegeven, worden gevuld met de aanwezigheid van Jezus. Dat de Heilige Geest al onze werkers leidt om herstel en de boodschap van Gods liefde te brengen aan iedereen de ze dienen.

Gebed
Het team in Kiev vraagt deze week speciaal te bidden voor de onderhandelingen die gepland staan. “Bid alsjeblieft voor de wereldleiders, die van Oekraïne, die van Rusland. We willen vrede, we willen recht, we willen een Eind aan de Oorlog – een definitief einde. Het is absoluut tijd voor het Woord om in actie te komen. Bid voor wijsheid, voor bescherming, voor moed, voor volharding. Bid tegen leugens, manipulatie, bedrog, hebzucht, angst. Bid dat Gods Woord volop In Actie komt.”

www.ywamslavicministries.org

Foto: beeld uit Kiev.