Inspire Records stopt

0
287

In 2019 richtten Reyer van Drongelen en Jochebed Neuteboom Inspire Records op. Met hun platenlabel wilden ze beginnende artiesten als Chesron ondersteunen. Na het eerste jaar ging Neuteboom alleen verder met het label. Met succes, want de artiesten van het label bereikten mooie dingen. Na lang wikken en wegen besloot ze onlangs dat het, ondanks het succes van Inspire Records, tijd is om te stoppen.

Jochebed Neuteboom heeft een goed voornemen voor 2022. Ze wil een nieuwe stichting oprichten en zich daarop concentreren. De nieuwe stichting is gericht op het verbeteren van de leefomstandigheden van kansarme Indiase vrouwen.

“Ik werkte jaren met veel plezier voor Inspire Records, maar nu is het tijd om mijn eigen dromen te gaan verwezenlijken”, vertelt Neuteboom. “De afgelopen jaren waren ontzettend mooi en ik ben trots op ‘mijn’ artiesten. Ze zijn stuk voor stuk tot bloei gekomen tijdens onze samenwerking. Daarom is stoppen met Inspire Records een lastige keuze. Maar wel de juiste. Hiermee komt er ruimte en tijd vrij om me te storten op mijn eigen droom.”

De artiesten die verbonden waren aan Inspire Records gaan verder als zelfstandige artiesten. Neuteboom zal vanuit haar artiesten- en evenementenbureau JAME wel nog actief blijven binnen de christelijke muziek- en evenementenbranche.