Israël verzorgt gratis rondleidingen voor immigranten uit Oekraïne

0
180

Israël is begonnen met het gratis aanbieden van rondleidingen door heel Israël voor de nieuwe immigranten uit Oekraïne. De rondleidingen zijn in het Russisch en hebben als doel de integratie te vergemakkelijken.

Het project omvat alles wat de immigranten die de oorlog in Oekraïne ontvluchtten, nodig hebben en wordt gefinancierd door het Ministerie van Toerisme. Meer dan 160 Russisch sprekende gidsen hebben zich aangemeld om aan het project deel te nemen en de immigranten hebben al flinke belangstelling getoond voor het project.

“De nieuwe immigranten uit Oekraïne maken een moeilijke periode door”, aldus Yoel Razvozov, minister van Toerisme. “Het is mooi dat we de mogelijkheid hebben om hen een positieve ervaring te geven en hen kennis te laten maken met Israël. Als iemand die aliyah heeft gemaakt naar Israël weet ik hoe uitdagend de eerste periode in een nieuw, onbekend land kan zijn en hoezeer je verlangt naar activiteiten in een taal die je begrijpt. Dit is wat wij hen gelukkig kunnen bieden.”

De rondleidingen worden onder andere gegeven in Israëlische natuurparken en naar andere bezienswaardigheden. Het Ministerie van Toerisme is van plan deze rondleidingen te blijven verzorgen zolang er vraag naar is.

Foto: Ben Gurion vliegveld in Tel Aviv. | © Joseph Barrientos