ZOA en ArsProDeo willen met expositie LICHT ’t hele land door

0
158

Het christelijke kunstenaarscollectief ArsProDeo en noodhulporganisatie ZOA werken samen in de rondreizende expositie LICHT, die vorige maand in Bussum van start is gegaan. De expositie bestaat uit dertig kunstwerken die ieder op een heel eigen manier het thema uitbeelden.

ZOA biedt hulp aan mensen op de vlucht, die door oorlog of ramp alles zijn kwijtgeraakt. De medewerkers helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan, totdat mensen zichzelf weer kunnen redden. De organisatie is werkzaam in veertien landen.

Om meer bekendheid aan dat werk te geven is in samenwerking met ArsProDeo de tentoonstelling LICHT opgezet. ArsProDeo zet zich in om hedendaagse kunst een plek te geven in kerk en liturgie. Het collectief is ervan overtuigd dat christelijke geïnspireerde kunst kan helpen bij het overbrengen en onderstrepen van de boodschap van het evangelie.

In de afgelopen tweeënhalf jaar ondersteunde het collectief de strijd tegen moderne slavernij van International Justice Mission (IJM) met een reizende expositie van 35 kunstwerken.

Voor het project met ZOA werd gekozen voor de titel LICHT voor mensen op de vlucht. “Want God brengt Licht op donkere plekken”, aldus ArsProDeo. Roel Ottow ontwierp affiche en folder voor de expositie. Voor de voorkant maakte hij gebruik van het werk ‘Light Catch’ van Henriëtte Alexander. De Spieghelkerk in Bussum beleefde de startpresentatie. Momenteel kunnen werken worden bekeken bij de Christelijke Hogeschool in Ede.

Uitnodiging
ZOA en ArsProDeo willen graag door meer kerken uitgenodigd worden om bezoekers bij het thema en het werk van ZOA te betrekken. Er zijn diverse mogelijkheden om dat aan te pakken. De websites van ArsProDeo en ZOA (waar ook initiatiefnemer Willem Zijlstra zijn motieven deelt) geven meer informatie. Een mail naar info@arsprodeo.nl levert informatie-op-maat op.