Jaap Dieleman: rekeningen zijn nooit geblokkeerd geweest

0
231

In zijn jongste nieuwsbrief gaat Jaap Dieleman in op het berichten onlangs in landelijke media dat zijn bankrekeningen geblokkeerd zouden zijn. Hij stelt zijn lezers echter gerust: “Onze rekeningen zijn nooit geblokkeerd geweest”. Maar betaaldienst Mollie heeft voor hem afgedaan.

Mollie is een bekend betaalsysteem dat kan worden gebruikt voor giften, bestellingen enzovoort. “Maar Mollie zei begin dit jaar eenzijdig het contract met mij op, omdat ik een antivaxxer zou zijn. Nooit hebben ze antwoord op mijn bezwaar gegeven, dus zijn we noodgedwongen naar een andere betaalpartner overgestapt, die feitelijk ook nog veel beter werkt”, aldus Dieleman.

Dat ‘oude’ nieuws werd deze zomer ‘opgewarmd’ door onder andere NRC Handelsblad en vervolgens ook door het NOS Journaal. Noch zijn privérekening noch die van Abba Child Care, zijn hulpverleningsprojecten in India, waren geblokkeerd. “Slechts de Mollie-service van Stichting de Heilbode leed eronder.”

De ‘christelijke roddel’ als zou hij het geld voor het veelbesproken Eye-Opener magazine beter hebben kunnen besteden aan de armen van India, steekt Dieleman behoorlijk. “We worden door deze christelijke roddels ten onrechte in een kwaad daglicht gesteld.” Hij wijst erop dat hij en zijn donors “in de afgelopen twee jaar wel vier keer zoveel in India hebben geïnvesteerd als in het magazine”.

Dielemans complete relaas is te vinden in zijn jongste nieuwsbrief.