Eerste seizoen The Chosen verkrijgbaar als dvd-box

0
229

Deze week is in Nederland de dvd-box van seizoen 1 van The Chosen uitgekomen. Het is de eerste dramaserie over het leven van Jezus in meerdere seizoenen en tegelijk het tot nu toe meest succesvolle gecrowdfunde mediaproject.

Het doel is om zeven seizoenen te produceren, waarvan er nu twee zijn gemaakt. Tot dusverre zijn daarvoor al tientallen miljoenen euro’s opgehaald. De serie is bedacht door filmmaker Dallas Jenkins. Met The Chosen wilde Jenkins een serie maken die op zoek ging naar Jezus, zoals Hij door de mensen om Hem heen gezien werd. “Dat deed iets met me. Het raakte me en ik ervoer Hem zoals zij Hem misschien ook hebben ervaren.”

“Miljoenen mensen hebben inmiddels kennisgemaakt met het project en hebben een vernieuwing van hun geloof ervaren dankzij de serie”, aldus filmdistributeur Neema uit Barneveld. Zelfs de paus is bekend met The Chosen. Hij nodigde Dallas Jenkins en Jonathan Roumie, die de rol van Jezus vertolkt, uit in Rome, waar ze elkaar ontmoetten.

De dvd-boxset bevat alle acht afleveringen van het eerste seizoen en bonusmateriaal. In de komende tijd zullen meer producten van The Chosen verschijnen: in september het bijbels dagboek bij dit eerste seizoen, eind oktober de roman uit van seizoen 1 en begin november de speciale kerstaflevering.

Meer informatie op www.thechosen.nl.