Joke Buis lanceert nieuw lied

0
343

De lockdown heeft zangeres Joke Buis ook iets positiefs gebracht. “Naast een tijd van onzekerheid, werd het een  periode van nieuwe creativiteit en een frisse kijk op de muziek.” Joke begon te schrijven met open vizier en al snel ontstonden nieuwe liedjes. De eerste daarvan is onlangs online gezet en heet ‘Wat Vraagt God Van Mij’.

“Ik was in 2019 al begonnen met nieuwe liedjes, maar in 2020 kwam dat in een stroomversnelling. Ik heb een schrift waarin ik gedachtes en associaties opschrijf. Het is heel wonderlijk om die gedachtes met hulp van songwriters tot leven te zien komen in liedjes.” Een tijd van lockdowns en beperkingen werden voor Joke Buis ook een tijd van ontdekking en inspiratie.

Keuzes
Het eerste resultaat is ‘Wat Vraagt God Van Mij’. Het lied stelt niet alleen de vragen die Joke zelf heeft, maar geeft ook nieuwe woorden aan de werkelijkheid van veel mensen die bij de dag moeten leven.
“Ik wilde graag een liedje maken over de keuzes die we elke dag hebben. Hoe besteed ik mijn tijd, hoe besteed ik mijn geld, wat zeg ik wel en wat niet… Daarom vraag ik elke dag of God mij wil helpen om het juiste te kiezen.”

Ilse de Lange
Voor het opnemen van het lied werkte Joke onder andere samen met gitarist Arnold van Dongen, bekend van de band van Ilse de Lange. De liedjes die Joke de afgelopen periode heeft geschreven, zitten vol herkenbare gedachten en haken in op situaties die uit het leven gegrepen zijn.
Ze wilde zich muzikaal ook breder ontwikkelen en haar muzikale vleugels verder uitslaan. De uitbundigheid van ‘Wat Vraagt God Van Mij’ laat daar al iets van horen.