Kerkelijke groepen op Floriade welkom in en rond mini-kerk

0
211

De Floriade, die donderdag 14 april van start gaat, is dit jaar uitgebreide met een tiny church, een minimalistisch kerkgebouw. Het is een initiatief van de kerken in Almere en ze nodigen andere kerkelijke groepen uit om “er hun eigen programma te beleven”.

Het is niet alleen een gebouw, maar er is ook een labyrint en een bloemen- en beeldentuin met twaalf kunstwerken. Met het thema ‘Aandacht voor de schepping van God en zorg voor elkaar’ sluiten de kerken aan bij het thema van de internationale tuinbouwtentoonstelling, ‘Growing Green Cities’. Het idee is: hoe bouw je een gezondmakende stad waar mensen tot bloei komen?

De ontwerpers van de tiny church lieten zich inspireren door het Bijbels visioen van de stad van de toekomst. Een stad moet duurzaam en leefbaar zijn. het gebouw is een kopie van de tiny church van de Almeerse geloofsgemeenschap De Schone Poort. Het draait mee met de zon zodat zo veel mogelijk zonne-energie wordt opgewekt. Twaalf kunstenaars verbeeldden de vrucht van de Geest.

De Protestantse Kerk is partner van Kerk op de Floriade. Dat uit zich in een ruim programma-aanbod van onder meer GroeneKerken, de Dorpskerkenbeweging en Jong Protestant. Ze nodigen individuele gemeenteleden en kerkelijke groepen uit om er gebruik van te maken. Er zijn meditatiewandelingen, lezingen, workshops en nog meer. Ook voor kinderen en tieners zijn er programma’s beschikbaar.

De agenda op fruitfulcity.nl/agenda wordt steeds aangevuld. Wie met een groep naar de Floriade komt doet er goed aan dat te melden. Een eigen programma organiseren in de tiny church en de tuin kan ook. Kijk daarvoor op fruitfulcity.nl/doet-u-mee. De Floriade duurt dit jaar t/m 9 oktober.

Foto: de tiny church op de Floriade | © Peter Lindhout.