The glory of Easter

0
237

Deze cd is de vijfde in serie van speciale thema producties getiteld ‘Continental classics’. Er staan maar liefst 19 liederen over het Paasverhaal van de Here Jezus op. Die komen van diverse albums opgenomen in de Verenigde Staten van Amerika en Nederland, maar zijn op deze cd in een speciale volgorde geplaatst.

Heel toepasselijk opent de cd met het inleidende lied ‘Tell me the story of Jesus’ van het album ‘Soul’ (1970). In ‘This little child’ van het album ‘The sky shall unfold (1981) wordt de verbazing uitgesproken dat het kind geboren in Bethlehem zo groot zou worden. The Continentals spreken uit in Hem te geloven. Het nummer ‘Thy word/Shine’ van het album ‘Come bless 5’ (1989) is een medley van twee liederen. Vooral het tweede is een bekend Opwekkingslied. Het mooie lied ‘Light finale’ van het album ‘And there was light’ (1980) is een medley dat past bij de feestelijke stemming van Pasen.

Het lied ‘He’s the word’ van het album ‘Share’ (1974) proclameert wat Hij representeert. In ‘Let us break bread together’ van het album ‘Look inside’ (1971) staat het Laatste Avondmaal centraal. Het swingende lied ‘Testify of love’ van het album ‘Mission of love’ (1999) roept om te getuigen van Zijn liefde. Het rustige lied ‘I was born for this’ van het album ‘Testify the truth’ (2000) vertelt over de roeping van gelovigen. Het overbekende ‘God and God alone’ van het album ‘Elijah’ (1987) ontbreekt niet in deze collectie. Net zoals het lied ‘Mighty fortress’ van het album ‘New beginnings’ (2008) gebaseerd op het lied van Luther.

Het mooie lied ‘Communion song’ van het album ‘Song it with love’ (1978) hoort helemaal bij Pasen. Het uitbundige ‘The Victor’ komt van het album ‘Majesty & Glory’ (1976). Het snelle nummer ‘Ressurection power’ van het album ‘In a different Light’ (1982) drukt de kracht uit van de opwekking. Het verhalende nummer ‘He’s alive’ van het album ‘Sing it with love’ (1978) gaat over de ontdekking van de opwekking door de apostelen. ‘The traveller’ van het album ‘Continental country’ (1982) gaat over de vreugde van de Emmaüsgangers.

Zijn eerste verschijnen wordt bezongen met ‘See the Hands’ van het album ‘Hope=Salvation’ (2009). In ‘Hope of the world’ van het album ‘Worship the great I am’ (2015) wordt de zendingsopdracht bezongen. Waarschijnlijk het beste nummer op deze cd. Het langste worshipnummer ‘Glory’ van het album ‘Worship the great I am’ (2015) behoort tot de mooiste nummers op deze cd. Heel passend wordt afgesloten met ‘Grave be to You’ van het album ‘Hope=Salvation’ (2009). Genade aan allen (Ef 1:2).

Evaluatie
Dit is een toepasselijke verzameling van nostalgische en minder bekende liederen van The Continentals. In een bijgeleverd boekje staat informatie over de cd die voorzien is van prachtige afbeeldingen van Rembrandt van Rijn. De liedteksten zijn verkrijgbaar. Dit is een must have voor de Paasdagen.


Continentals, The, The glory of Easter. Free 3120. 2020, Continental Sound Music BV, Rotterdam, c.73 min., € 10,-, ISBN: 5061306913215.