Kleinschalige concerten in kerken PKN in aanloop naar The Passion

0
146

In aanloop naar The Passion op Witte Donderdag houdt de Protestantse Kerk in april de zogenoemde The Passion 40daagse. Rond een replica van het witte Passionkruis organiseren kerken in het hele land kleinschalige concerten.

Het is voor het eerst dat plaatselijke kerken op grote schaal hun deuren openen voor een concert in het kader van The Passion. Diverse christelijke groepen en artiesten werken eraan mee, zoals The Psalm Project, Kees Posthumus, Rob Favier, Hanna Rijken & het Vocaal Theologen Ensemble, Gerald Troost en Mirjam van der Vegt. Voor kinderen zijn er avonden met goochelaar Elmar Hofstee en diverse kindertheaters.

Naast het concert houden veel kerken ook een paaswake rond het Passionkruis. Daarbij kunnen bezoekers een kaarsje branden, een kaartje schrijven voor iemand die bemoediging nodig heeft, gedachten delen of gewoon even stil zijn. De paaswake is voor iedereen toegankelijk. Het overzicht van alle concerten en paaswakes op thepassion40daagse.nl/concerten.

Op Witte Donderdag zelf openen veel kerken hun deuren voor een gezamenlijke Passion-kijkavond. Kerken en groepen kunnen via thepassion40daagse.nl/materialen een gratis pakket aanvragen dat helpt in de organisatie van de kijkavond, en producten bestellen die mensen laten kennismaken met de paasboodschap.