Kruis van Amerikaanse evangelist raakt veel Oekraïense harten

0
163

De Heer brengt ook speciale kostgangers naar Oekraïne. Deze week wandelde de Amerikaanse evangelist Keith Wheeler naar de westelijke grens, die hij na vier uur kon oversteken. Hongerig en dorstig kwam hij vervolgens in een schuilkelder in Lviv terecht.

“Ik beleefde een wonderbaarlijke tijd terwijl ik de grens overstak en van Jezus vertelde. Vluchtelingen, hulpverleners en internationale verslaggevers verdrongen zich rond het kruis. Zelfs de grenswachten en ambtenaren wilden het aanraken, mijn verhaal horen en gebed ontvangen. Ik was verbaasd dat zoveel vluchtelingen hun verhaal wilden delen en zich er niet druk om maakten of ik wel of niet Oekraïens verstond. Ze zagen gewoon het kruis en wisten dat het een veilig plaats was waar ze konden komen en delen. Velen, velen wilden gebed. Zoveel mensen wilden gewoon dat ik hun de handen oplegde en zou zegenen. Anderen wilden alleen maar een hug. Zo mooi om Jezus aan het werk te zien en het leven van mensen te beroeren.”

Op zijn Facebookpagina deelt Wheeler, voor zover dat lukt, zijn belevenissen. En hoe hijzelf gezegend wordt. “Degenen die maar zo’n beetje hebben, geven alles! Ik ben verwelkomd in het huis van ongelooflijk moedige zendelingen en hun gezin. Ze gaven me te eten en een comfortabele slaapplek. Soldaten en politiemannen hebben zoveel eten en drinken aan het kruis gebonden dat ik het amper kan dragen!”